Alcoholvergiftiging zie je vaker bij het jongste kind

Met de feestdagen in het vooruitzicht, is de kans groot dat onze alcoholconsumptie toeneemt. Een wijntje tijdens de kerstborrel, een biertje in de kroeg, een cocktail als aperitief bij het kerstdiner en natuurlijk minimaal één glas champagne tijdens de “toast” op het nieuwe jaar. Als je volwassen bent en het – als uitzondering – daarbij zou blijven, is er niet zoveel aan de hand. Maar er worden helaas (te) veel jonge kinderen opgenomen wegens een alcoholvergiftiging.

Zero tolerance
De leeftijd waarop voor het eerst alcohol wordt gedronken blijkt een belangrijke rol te spelen: kinderen jonger dan 15 die in het ziekenhuis belandden door alcohol, hadden vaak op nóg jongere leeftijd al hun eerste drankje op. Dit blijkt uit het nieuwste onderzoek van promovenda Loes de Veld en Nico van der Lely, kinderarts in het Reinier de Graaf ziekenhuis. “Dit ondersteunt de keuzes om te streven naar zero tolerance bij alcoholgebruik onder de 18.”

Lees hier het artikel op Oudersenzo.nl