Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vragenuurtje scholieren

18/10/2018 @ 15:00 - 16:00

Al lange tijd organiseert kinderarts Nico van der Lely een maandelijks vragenuur voor scholieren. De kinderarts speelt hiermee in op de groeiende belangstelling van jongeren om meer te weten te komen over dit onderwerp. Dit in verband met hun eigen gezondheid maar ook voor het maken van een profielwerkstuk over alcoholmisbruik. Daarom wil hij graag op een laagdrempelige manier met middelbare scholieren in gesprek komen over de schadelijke gevolgen van drinken.
Van der Lely: “Er kwamen steeds meer informatieverzoeken binnen van scholieren. Ik ben blij dat het bewustzijn van de schadelijke effecten groeit en wil hier graag gehoor aan geven met een vragenuur waarin ik jongeren op een persoonlijke manier goed kan voorlichten`. Uit recent landelijk onderzoek van het Nederlands Signaleringscentrum Kindergeneeskunde bleek onlangs dat het aantal coma zuipers in 2017 toch weer met 10% was toegenomen en dat maar liefst 860 jongeren in de Nederlandse ziekenhuizen waren opgenomen met een alcoholvergiftiging. Van der Lely: “Dat zijn er 860 te veel. Ik ben kinderarts geworden omdat ik mij graag wil inzetten voor een goede gezondheid van kinderen. Het effect van comazuipen is te vergelijken met een flinke dreun met een honkbalknuppel met alle nare gevolgen van dien. Ik wil kinderen graag behoeden voor deze situatie of erger. En ik vind het een goede zaak dat zij hier aandacht aan besteden in een profielwerkstuk. Daarom ben ik gestart met dit speciale vragenuur”.
Middelbare scholieren zijn op 20 september van 15.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom in het Reinier de Graaf Gasthuis en zullen door Dr van der Lely of Dr Wolberink ontvangen worden. Aanmelden kan per email bij het secretariaat Stichting Jeugd en Alcohol, mevrouw P. van de Weerd, P.vandeWeerd@rdgg.nl
De volgende vragenuren vinden plaats op 18 oktober 15.00 – 16.00 uur en op 27 november 15.00 – 16.00 uur.

Gegevens

Datum:
18/10/2018
Tijd:
15:00 - 16:00

Locatie

Reinier de Graaf Gasthuis
Reinier de Graafweg 5
Delft,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
18/10/2018
Tijd:
15:00 - 16:00

Locatie

Reinier de Graaf Gasthuis
Reinier de Graafweg 5
Delft,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie