Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vragenuurtje scholieren

12/05/2020 @ 15:00 - 16:00

Kinderarts Van der Lelij organiseert een maandelijks vragenuur ´Schadelijke effecten alcohol´ voor scholieren
De kinderarts speelt hiermee in op de groeiende belangstelling van jongeren om meer te weten te komen over dit onderwerp. Dit in verband met hun eigen gezondheid maar ook voor het maken van een profielwerkstuk over alcoholmisbruik. Daarom wil hij graag op een laagdrempelige manier met middelbare scholieren in gesprek komen over de schadelijke gevolgen van drinken.
Van der Lelij: “Er kwamen steeds meer informatieverzoeken binnen van scholieren. Ik ben blij dat het bewustzijn van de schadelijke effecten groeit en wil hier graag gehoor aan geven met een vragenuur waarin ik jongeren op een persoonlijke manier goed kan voorlichten`. Uit recent landelijk onderzoek van het Nederlands Signaleringscentrum Kindergeneeskunde bleek onlangs dat het aantal coma zuipers in 2017 toch weer met 10% was toegenomen en dat maar liefst 860 jongeren in de Nederlandse ziekenhuizen waren opgenomen met een alcoholvergiftiging. Van der Lelij: “Dat zijn er 860 te veel. Ik ben kinderarts geworden omdat ik mij graag wil inzetten voor een goede gezondheid van kinderen. Het effect van comazuipen is te vergelijken met een flinke dreun met een honkbalknuppel met alle nare gevolgen van dien. Ik wil kinderen graag behoeden voor deze situatie of erger. En ik vind het een goede zaak dat zij hier aandacht aan besteden in een profielwerkstuk. Daarom ben ik gestart met dit speciale vragenuur”.
Middelbare scholieren zijn op 12 mei van 15.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom in het Reinier de Graaf Gasthuis. Hun vragen zullen beantwoord worden door Dr van der Lely en/of Dr. Ouwehand (arts-onderzoeker). Aanmelden kan per email bij het secretariaat Stichting Jeugd en Alcohol, mevrouw P. van de Weerd, P.vandeWeerd@rdgg.nl

Gegevens

Datum:
12/05/2020
Tijd:
15:00 - 16:00

Locatie

Reinier de Graaf Gasthuis
Reinier de Graafweg 5
Delft,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
12/05/2020
Tijd:
15:00 - 16:00

Locatie

Reinier de Graaf Gasthuis
Reinier de Graafweg 5
Delft,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie