Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond “Alcohol, wat doe jij ermee?!”

23/11/2015 @ 19:30 - 22:00

23-11 Kapelle, thema-avond ‘Alcohol, wat doe jij ermee?!’

Op 23 november 2015 organiseert de gemeente Kapelle in samenwerking met kinderarts Nico van der Lely (Stichting Jeugd en Alcohol) de thema-avond ‘Alcohol, wat doe jij ermee?!’ Ouders en verzorgers, maar ook andere betrokkenen rondom het thema zijn welkom om met elkaar het gesprek aan te gaan over alcohol en jeugd. Met de overhandiging van het boek ‘De alcoholvrije puber’ aan wethouder M. Kleppe wordt deze avond ook de aftrap gegeven van de Zeeuwse boekenactie.

Bewustwording
Tijdens avond wordt er op interactieve wijze ingegaan op actualiteiten, ervaringen en situaties rondom alcohol en jeugd. In het eerste gedeelte van het programma houdt Nico van der Lely een lezing en daarna is een apart programma voor volwassenen en jongeren.
Kinderarts Nico van der Lely richtte op verschillende locaties in Nederland alcoholpoli’s op. “Ik zie in mijn praktijk dagelijks de grote gevolgen van overmatig alcoholgebruik onder jongeren. Kinderen die blijvend schade overhouden aan overmatig alcoholgebruik en hierdoor bijvoorbeeld een schoolniveau zakken. Veel ouders en andere volwassenen, maar ook jongeren zijn zich niet bewust van deze gevolgen”, aldus van der Lely.

De avond wordt gehouden vanaf 19.30 uur in Dorpshuis de Vroone, C.D. Vereeckestraat 74 in Kapelle. Aanmelden voor deze avond kan via www.kapelle.nl/watdoejij of telefonisch via 14 0113. De uiterlijke inschrijfdatum is 20 november 2015.

Zeeuwse boekenactie
Aan het begin van de avond zal Nico van der Lely het boek ‘De alcoholvrije puber, een praktische gids’ overhandigen aan wethouder M. Kleppe. Dit is het startsein van de Zeeuwse boekenactie. Met de boekenactie willen de deelnemende gemeenten ouders en verzorgers ondersteunen in hun zoektocht hoe om te gaan met alcohol in de opvoeding. Daarom stellen zij het boek gratis beschikbaar aan ouders met kinderen in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar

Gegevens

Datum:
23/11/2015
Tijd:
19:30 - 22:00

Organisator

gemeente Kapelle

Locatie

Dorpshuis de Vroone
Kapelle, + Google Maps

Gegevens

Datum:
23/11/2015
Tijd:
19:30 - 22:00

Organisator

gemeente Kapelle

Locatie

Dorpshuis de Vroone
Kapelle, + Google Maps