Waarom dronken wildplassers soms verdrinken: ‘Ze voelen het niet aankomen’

Het komt geregeld voor: mannen die met een paar glazen alcohol op, in het water gaan plassen en verdrinken. Of mannen die dronken van een dak vallen. Maar hoe komt dat? En waarom vooral mannen? Dat vroegen wij aan de Delftse ‘alcoholprofessor’ Nico van der Lely.

Hij is hoogleraar aan de Universiteit van Antwerpen en kinderarts bij het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Ook is hij oprichter van de Stichting Jeugd en Alcohol en zette hij verschillende alcoholpoliklinieken op.

Als er dus iemand is die weet hoe dit zit, is hij het wel. ‘Ja, een bekend verhaal. Mensen gaan staan klateren. Dan staan ze dronken te plassen in de Schie en dan gaat het mis. Zeker de jeugd voelt een alcoholcoma niet aankomen.’

Lees hier het artikel op de website van Omroep West.