Artsen hebben de plicht om kinderen te beschermen

Longarts Wanda de Kanter en kinderarts Nico van der Lely zetten zich beiden al jarenlang in voor preventie van rook- en alcoholschade. Dat doen ze op grond van de Eed van Hippocrates en het VN-Kinderrechtenverdrag. Hun focus ligt (ook) buiten de ziekenhuismuren; schijnbaar onvermoeibaar pleiten zij door het hele land – en in het geval van Van der Lely ook in België – voor betere bescherming van kinderen tegen schade door drank en tabak.

In een artikel in Praktische Pediatrie lichten De Kanter en Van der Lely de huidige situatie in Nederland toe. Ze vertellen wat ze gemeen hebben en waarin hun werk verschilt. Vervolgens wijzen ze op veranderingen waarvan zij denken dat artsen die (mede) kunnen teweegbrengen. Zij zien dit als een passende invulling van de nieuwe KNMG-gedragscode.

Lees hier het volledige nascholingsartikel door Nico van der Lely en Wanda de Kanter.

 

 

 

.