17 Delftse Goalgetters in het Stadskantoor

De Global Goals of Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelstellingen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen, en zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland.   

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.

De prachtige portretten die fotografe Esther de Cuijper van 17 Delftse Goalgetters maakte hangen vanaf 17 oktober in het Stadskantoor. De GoalGetters zijn 17 Delftenaren die zich inzetten voor één van de Sustainable Development Goals. De duurzame ontwikkelingsdoelen waarvoor zij zich inzetten worden hiermee ook in het zonnetje gezet.

Het netwerk Delft4GlobalGoals is groter dan deze 17 mensen, maar zij symboliseren samen dat in Delft op een breed terrein aan de duurzame ontwikkelingsdoelen wordt gewerkt.