Je bent jong en je drinkt te veel? Dan is er de ‘alcoholpoli’

Jongeren krijgen na een opname voor alcoholmisbruik al te vaak geen goede nazorg. De eerste Belgische alcoholpolikliniek in Antwerpen wil daar verandering in brengen door hen te behandelen, op te volgen en te sensibiliseren. ‘Nu gaat het vaak niet verder dan medisch oplapwerk’, zegt professor Guido Van Hal.

Geen fuiven, geen feestjes, geen cafés die open waren. De gedwongen stilstand tijdens de coronapandemie had een grote impact op de alcoholconsumptie van Vlaamse studenten. Tijdens de eerste golf steeg het percentage studenten tussen 17 en 29 jaar dat geen druppel aanraakte van 30 naar 45 procent, blijkt uit een nieuwe steekproef van de Antwerpse universiteit. Het aantal studenten dat wekelijks minstens zes glazen per avond naar binnen speelde, daalde van 25,7 procent naar 5,6 procent.

Lees hier het volledige artikel in ‘De Morgen’ d.d. 29 september 2021.