Moeder beboet om dronken meisje op feestje van dochter

Ouders die een feestje organiseren voor hun kind zijn verantwoordelijk voor het alcoholgebruik van minderjarigen op dat feestje. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald, meldt een verslaggever van Omroep West.

De rechter veroordeelde vandaag een vrouw uit De Lier tot een geldboete van 100 euro. Twee jaar geleden werd een 14-jarig meisje onwel op een ‘sweet sixteen party’ van de dochter van de vrouw. Het meisje kwam laveloos in het ziekenhuis terecht.

1,1 promille

Het feestje was in een bedrijfskantine in De Lier. Het 14-jarige meisje was een van de gasten. Ze belandde uiteindelijk in het ziekenhuis met 1,1 promille alcohol in haar bloed. Bij een gemiddeld meisje van die leeftijd komt dat overeen met ongeveer vier glazen alcohol.

De veroordeling van de vrouw die het feestje organiseerde is volgens de persrechter een signaal aan andere ouders. Het betekent dat ouders moeten opletten of er op het feestje van hun kind geen minderjarigen zijn die te veel alcohol drinken.

Lees hier het gehele artikel.