Aandacht voor jeugd en alcohol op school

Leerlingen in het ziekenhuis
De Stichting Jeugd en Alcohol kan naar u toekomen, maar u of uw leerlingen zijn ook welkom in het ziekenhuis.

Scholierenuurtje
Maandelijks is er een ‘scholierenuurtje’  waar middelbare scholieren/verpleegkundigen in opleiding/stagiaires uit het hele land terecht kunnen met al hun vragen over jeugd en alcohol. Regelmatig schrijft een leerling een profielwerkstuk over dit onderwerp. Recent begeleidden wij een leerling die schreef over het effect van alcohol op de hersenen van jongeren, en een andere leerling wijdde zijn profielwerkstuk aan de invloed van social media op alcoholgebruik bij jongvolwassenen. Mocht je willen deelnemen aan het scholierenuurtje, neem dan contact op met Azize Yildiz. Lees hier meer over (de achtergrond van) het scholierenuurtje.

Onze kennis in biologieboeken
De  kennis over jongeren en alcohol die onze stichting de afgelopen jaren heeft vergaard, is in overleg met educatieve uitgevers inmiddels opgenomen in Leerboek Biologie, in Leerboek Kinderverpleegkundige en in nr 68 Alcohol van de reeks informatieve boeken Informatie (11-14 jaar) van het Documentatiecentrum.

Onderzoek alcoholgebruik en jongeren door leerlingen CLD te Delft

Examenfeest of schoolfeest?

Serveer eens een feestelijke alcoholvrije cocktail!

“Graag wil ik u bedanken voor de buitengewoon interessante lezing gisteravond van de kinderarts Nico van de Lely over jongeren en alcohol. Ik heb eerder wel eens een presentatie bijgewoond op een school over dit onderwerp en verwachtte zodoende weinig nieuws te horen. Niets was minder waar. Wat een begenadigd spreker is deze kinderarts. Zijn confronterende recht-door-zee-aanpak, waarbij hij onderzoeksresultaten afwisselde met ervaringen uit de praktijk hebben mij als ouder met de neus op de feiten gedrukt. Ik ben hier heel blij mee. Voor mijn kinderen komt dit op tijd en niet eens te vroeg bleek toen ik thuis kwam en met mijn dochter over dit onderwerp met haar in gesprek ging. Leeftijdsgenoten van haar doen stoer over drank(mis)gebruik. Een goede opzet van de avond met de aanwezigheid van iemand uit de gemeente. De lezing had van mij nog uren mogen duren. Een gemis voor de ouders die niet aanwezig waren. Ik hoop van harte dat deze kinderarts met zijn team ook de brugklassen aandoet om voorlichting te geven over het gevaar van alcoholmisbruik.”

Gisteravond was er een bijeenkomst voor een aantal alcoholverstrekkers in de gemeente over alcoholgebruik en –preventie onder #minderjarigen. De avond werd voorgedragen door gastspreker Nico van der Lely, specialist op het gebied van alcoholproblematiek – 22-03-19

Woensdagavond is de thema-avond ‘alcohol en jeugd’ met kinderarts Nico van der Lely over de gevaren en gevolgen van alcoholgebruik onder jongeren. Van der Lely: ‘Twee keer flink dronken en je IQ daalt tien tot.. – 03-04-19

Ik voel me door dit verhaal gesterkt richting mijn eigen kinderen in het handhaven van geen alcoholgebruik.

Wij voelen ons als selectieteam wel verantwoordelijk voor het geven van het goede voorbeeld.

Joy vd Knaap en Lynn Zwinkels halen een 8 voor hun werkstuk over comazuipen!

Scholierenuurtje september 2018

Marit Slob en Jolie Wijdh een 9 voor hun profielwerkstuk!